Algemene voorwaarden Konijnenvakantiepark

Indentiteit Konijnenenvakantiepark
St. Opvang Konijnenparadijs
Steenwijkerweg 136
8397 LH De Blesse
06-33034597
KVK nummer: 72124180
UBN: 6338305
RSIN: 858995219

* Konijnenvakantiepark beschikt alleen over buiten verblijven, konijnen die normaliter binnen wonen kunnen wij in de herfst en winter niet opnemen in onze vakantieopvang.

* Wij nemen geen konijnen op die alleen zitten of de intentie er is om alleen te houden. Een konijn is een sociaal dier en hoort samen te zitten met een ander konijn, dit in belang van het welzijn van de konijnen. Het is mogelijk dat wij tijdens een vakantie uw konijn te koppelen met een konijn uit onze opvang www.konijnenparadijs.nl 

Reservering/betaling/annuleren

* Reservering is definitief na bevestiging van ons Konijnenvakantiepark. 

* De dag waarop uw, uw konijn(en) komt brengen of halen, worden als hele dag berekend.

* De gereserveerde opvangperiode dient in zijn geheel betaald te worden, ook wanneer u onverwachts eerder terug komt. Wanneer u langer weg blijft en wij hebben voldoende ruimte worden de extra dagen met het normale tarief berekend.

* Annulering of wijziging van het verblijf kan kosteloos tot twee maanden voor de besproken verblijfsdata. Daarna is Konijnenvakantiepark gerechtigd om 100% van de gereserveerde dagen in rekening te brengen. 

* Voor of bij het brengen van uw konijn(en) dienen de pensionkosten betaald te worden. Vooraf kan het bedrag overgemaakt worden of contant bij brengen van de konijnen. Wij hebben geen pinapparaat. 

* Eventuele extra kosten: langer verblijf, dierenartskosten, voeding, extra zorg, dienen bij het halen direct contant voldaan te worden. 

Halen/brengen

* Konijnenvakantiepark neemt contact op over het tijdstip van brengen van de konijnen voor het pension. Brengen is in de regel van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 en op zaterdag tussen 9:00 en 15:00. 

* Brengen en/of halen kan van maandag t/m zaterdag. Op zon- en feestdagen is het niet mogelijk om te brengen en/of te halen.  

Gezondheid van uw konijn(en)

* Wij adviseren uw konijn(en) in te enten tegen Myxomatose, RHD-1 en RHD-2 alvorens u ze bij ons in pension brengt. Deze ziektes worden veelal overgebracht door vliegen/muggen. Wanneer zij niet ingeënt zijn en zij overlijden aan gevolgen van deze virussen, kunnen wij hier niet voor aansprakelijk gesteld worden. 

* Wanneer uw konijn(en) een besmettelijke ziekte heeft, dient u dit van te voren te overleggen. Wij kijken dan wat de mogelijkheden zijn om ze toch een plekje in ons pension te geven en zorg te bieden. Zij zullen volledig geïsoleerd worden van andere konijnen. Wanneer wij niet de mogelijkheid hier toe hebben, kunnen wij helaas uw konijn(en) niet toelaten in ons pension. 

* Wanneer er extra zorgen nodig zijn, zal hiervoor een kleine meerprijs in rekening beracht worden, zie hiervoor tarieven.

* Rammen dienen gecastreerd te zijn in onze vakantieopvang. Dit ter voorkoming van onrust bij andere konijnen door de geur van ongecastreerde rammen en het sproeien. 

* Wanneer uw konijn(en) ziek wordt, zullen wij deze medicatie geven en indien nodig naar de dierenarts gaan. De kosten voor medicatie/dierenarts komen voor uw rekening en dienen bij ophalen voldaan te worden. Wanneer wij met spoed naar de dierenarts moeten en wij krijgen geen contact met u, zullen wij altijd vanuit het konijn(en) handelen en nemen wij de keuze voor het behandelplan. 

* Wanneer uw konijn(en) komt te overlijden of ziek wordt, zijn wij hiervoor niet aansprakelijk te stellen. Zorg dat u een nummer opgeeft die altijd bereikbaar is wanneer er overleg moet plaats vinden. De eventuele dierenartskosten komen voor uw rekening

Voeding en huisvesting

* Brok/biks dient zelf ruim voldoende mee genomen te worden. Konijnen hebben gevoelige darmen en zomaar wisselen van voeding is niet aan te raden. Neem altijd meer mee dan de geplande dagen. Wanneer er niet voldoende voeding wordt meegegeven, komen de kosten van voeding extra in rekening.

* Er wordt niet standaard groenvoer verstrekt, moet uw dier ten tijde van het verblijf groenvoer krijgen worden deze kosten extra in rekening gebracht. Zie hiervoor tarieven.

* Hooi, water en bodembedekking zit bij de prijs inbegrepen.

* De konijn(en) verblijven allemaal buiten. In de winter, herfst en het vroege voorjaar kunnen wij dus geen konijnen opvangen die normaliter binnen wonen.

* De konijn(en) hebben een ruime veilige buitenren beschikbaar op beton. De keuze qua ruimte kunt u zelf kiezen, zie voor de prijzen hiervoor tarieven. In de rennen hebben we voldoende schuilmogelijkheden en in de warme zomermaanden is er een schaduwdoek en zijn er icepods aanwezig.

* Konijnenvakantiepark heeft voldoende voerbakjes/waterbakjes/waterflesjes etc. Wij vragen u zelf het droogvoer mee te nemen. Uiteraard mag eventueel speelgoed of knaagspullen mee genomen worden, hou er wel rekening mee dat dit buiten komt te staan. 

* Als er twee konijnen van hetzelfde geslacht hier als koppeltje komen logeren en er ontstaat onrust, dan zullen we eerst kijken of de onrust afneemt als ze op een andere plek zitten. Neemt de onrust niet af, dan zullen we ze uit elkaar halen om verwondingen te voorkomen.